Populaţia, la cel mai scăzut nivel din ultimii 50 de ani. Ţara care s-a umplut de români

Anime

Membru
Staff member
Super Moderator

Reputation:

De la un an la altul, România se goleşte. Statisticile spun că populaţia a ajuns la cel mai mic nivel, de după 1968.
Ţara noastră se confruntă cu un fenomen îngrijorător, al emigraţiei. Am ajuns să avem a doua cea mai mare diaspora din Europa, iar în Germania, anul trecut, românii care au emigrat sunt mai mulţi, decât cetăţenii sirieni.
Angelica a decis, împreună cu soţul ei, să părăsească România la începutul anului - şi lucrează acum, în Germania, la o firmă care fabrica mobilier pentru birouri. “Am ajuns în Germania printr-o ofertă de muncă pe care am primit-o de la firma la care lucrăm în Cluj. Oferta a fost de nefuzat şi practic era păcat să refuz să lucrez pe acelaşi post însă pe mai mulţi bani”, spune ea.
Tânăra întregeşte numărul celor 73 de mii de români care s-au stabilit în 2017 în Germania. Potrivit Birorului Federal de Statistici, România a trimis anul trecut în Germania cei mai mulţi migranţi - depăşind numărul celor din Siria, Polonia, Croaţia şi Bulgaria. Nu este mirare că ai noştri au ajuns a cincea minoritate de acolo. Aproape 900 de mii de locuitori ai Germaniei au rădăcini româneşti.
 

Top