Noi te platim pentru timpul acordat , o postare , like , vizualizare subiect , sau creare subiect , insemna castig.
Suntem comunitatea unica din Romania care plateste pentru efortul depus . Ideile ,opiniile tale conteaza si sunt platite doar la noi.

Laringita

Hanzo

Nou Venit
Utilizator
Joined
Sep 8, 2018
Messages
8
Reaction score
2
Points
8
Location
Romania

Reputation:

Va doare gatul si nu puteti scoate nici un sunet. Aveti laringita , o inflamatie a laringelui (numit si cutia vocala), partea cailor respiratorii care adaposteste corzile vocale . In mod normal , corzile vocale se deschid si se inchid atunci cand vorbiti. Atunci cand acesta se inflameaza ele vibreazadiferit determinand vocea ragusita.
Pe langa folosirea exagerata a vocii laringita mai poate fi provocata de raceli si alte infectii virale , fumat , alergii , sau o infectie a sinusurilor , expunerea la factori iritanti cum ar fi praful sau sau fumul si unele afectiuni medicale cum r fi bronsita si pirozisul (arsurile gastrice)

Orice ati face rezistati tentatiei de a tusi su de a incerca sa va eliberti gatul. Oricare dintre aceste lucruri va pote afecta corzile vocale. Incercati sa reprimati aceasta tendinta band putina apa sau pur si simplu inghitind.
Consumati cel putin sase opt pahare de apa la temperatura camerei sau putin calduta pe zi. Lichidele va mentin lringele umed ceea ce este esential pentru vindecarea sa.
Alte lichide cum r fi supa de pui pot fi de asemenea de ajutor pentru ameliorarea durerii.
Specialistii recomanda consumul de ceaiuri de unguras (Marrubium vulgare) si de lumanarica.
 

Sonia

Membru
VIP++
Utilizator
Joined
Sep 8, 2018
Messages
83
Reaction score
32
Points
18
Location
Resita

Reputation:

de unde sti tu de astea ? :D

You must be registered for see images
 
Top