Epidemia de coronavirus dă lovitura de graţie unei companii aeriene abia ieşite din colaps. Toţi pasagerii au fost daţi jos din avioane

Sonia

Membru
VIP++
Utilizator
Înscris
8 Sep 2018
Mesaje
72
Scor reacție
31
Puncte
18
Locație
Resita

Reputation:

Compania aeriană Flybe urmează să intre în faliment în câteva ore, iar 2.000 de oameni vor rămâne fără locuri de muncă, după ce încercările de găsire a unui sprijin financiar au eșuat .
Transportatorul, care a evitat prăbușirea în ultimul moment în ianuarie, a declarat că impactul epidemiei de coronavirus asupra cererii de călătorii a fost parțial de vină.

Site-ul companiei a încetat să funcționeze şi afişează mesajul „Acest link nu mai este activ”.

Pasagerii care s-au îmbarcat miercuri seară la Glasgow, cu destinația Birmingham, au trebuit să debarce, după ce zborul a fost anulat, din cauza unei „probleme cu combustibilul”.

Pasagerii care aveau programate zboruri pentru joi așteaptă confirmarea zborurilor.

Transportatorul a început să aibă probleme anul trecut și a fost cumpărat de un consorțiu care include Virgin Atlantic. În ianuarie, noii proprietari au declarat că vor da 30 de milioane de lire sterline pentru a

menține compania pe linia de plutire, dar au făcut apel la guvern pentru sprijin suplimentar.

Deși compania aeriană este mică în comparație cu British Airways, Ryanair sau EasyJet, pierderea operatorului ar fi dezastruoasă pentru regiunile britanice, spune John Strickland, expert în transporturi aeriene.

Deși problemele financiare ale companiei erau deja publice, o sursă din cadul companiei a declarat pentru BBC că impactul coronavirusului asupra transporturilor şi turismului a „înrăutățit situația”.
 
Sus Jos